• detail Powaqqatsi - Változó világ - Blu-ray

Powaqqatsi

Your price:
4,09 €
A termék megvásárlásával a következőket kapja 3 pontok a következő vásárlásához.
Availability:
Raktáron
Mennyiség:
Watchdog
Cseh cím:
Powaqqatsi
Eredeti:
Powaqqatsi [USA, 1988]
Nyelv:
CZ feliratok
Hang:
Angol Angol DTS-HD Master Audio 5.1 (hudební doprovod)
Hosszúság:
100 percek
Videó:
16:9 1.85:1
Játsszon:
Igazgatók:
Čsfd rating:
83%
EAN:
8595165343243
Promotion
Készleten

A Powaqqatsi című amerikai film Godfrey Reggio rendező tervezett dokumentumfilm-trilógiájának második részeként készült, Philip Glass zeneszerző zenéjével, amely a címében a hopi indián törzs nyelvére utal ("Powaqqatsi" azt jelenti, hogy "valaki más költségén élni"). 1983-ban volt a Koyaanisqatsi világpremierje, amely az iparosodott Amerika mai arcát próbálta átfogóan szemügyre venni. A filmkészítők arra törekedtek, hogy a harmadik világ életéről, az emberekről és a tájakról egyfajta játékfilmes projektben mutassanak be képet, kommentárok nélkül. Megfigyelik a kulturális és történelmi gyökerek pusztulását a civilizáció térhódítása által, ami uniformizálódást és az esztelen munkának és az elidegenítő rendszernek való behódolást eredményezi. Bár a Powaqqatsi képi világában etnográfiai és antropológiai célú dokumentumfilmre utal, szervezése (trükkös felvételek és a zenének alárendelt vágási ritmusok) kísérleti filmmé teszi.

Glass minimalista zenéjéhez igazodva a film egyszerű mondatokra tagolódik, amelyek mindegyike logikus és érzelmi jelentéssel bír; a képek rendkívüli, lenyűgöző gazdagsága látszólag mindegyike "ellene megy" a zenének, így a film lebilincselő látványossággá válik. A film fő operatőrei (Berlin és Párizs mellett) Peruban, Brazíliában, Egyiptomban, Nepálban, Izraelben, Kenyában, Hongkongban és Indiában dolgoztak. Glass nem zárkózik el az afrikai, brazil és perui zene hatásaitól, és az őshonos hangszerek, az emberi hang és a civilizációs mozdulatok gazdag tárházát használja, amelyek ütköztetéséből, akárcsak a vizuális komponensből, a világ alakja rajzolódik ki a maga természetes és természetellenes viszonyaival, hatásaival és ellentéteivel. Ez a rendkívüli film a Regionális Oktatási Intézet kezdeményezésére készült, Francis Coppola és George Lucas részvételével. Minden igényes néző számára teljesen kivételes élményként ajánlható.

(A qatsi egy indiai eredetű szó, amely az életre utal, míg a powaqa azokra utal, akik másokon élősködnek A film a leggazdagabb társadalmak metropoliszainak jólétét szembesíti a harmadik világ, különösen India, Afrika, Közép- és Dél-Amerika lakóinak nyomorával és elszegényedésével.) Reggio hatalmas kihívást jelentő projektje, amely korábbi filmje, a Koyannisqatsi folytatása, nem csupán egy megragadó dokumentumfilm a bolygónkon tapasztalható égbekiáltó ellentmondásokról, a nukleáris és ökológiai katasztrófa fenyegetéséről, hanem mindenekelőtt egy csodálatos szimfónia az élet átalakulásáról, az ember, a természet és a kultúra szoros kapcsolatáról. A film teljesen szótlan, a rendező szinte varázslatos munkája rengeteg speciálisan felvett dokumentumfilmes anyaggal és Philip Glass kifejezetten a filmhez komponált szimfonikus zenéjével egyenrangúan helyettesíti a kommentárt...



 


heureka-shoproku

o-nas

Keresés: ""

0 pcs
Kosár: 0,00